IMPOZÁNS EGYETEMI PARK A NÉPSZÍNHÁZ UTCÁBAN

Emlékudvar2

Széchenyi István – Európa udvar Józsefvárosban 2015. szeptember 24. csütörtök

Meghivott vendégek voltunk itt:

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának udvarát a legnagyobb magyarról, gróf Széchenyi Istvánról nevezték el. A helyszínen felavatták Ézsiás István szobrászművész alkotását, továbbá koszorúkat helyeztek el Széchenyi István emlékképénél. Sántha Péterné alpolgármester Józsefváros képviseletében rótta le kegyeletét.

Meghivott vendégek voltunk itt:

Az udvaron kiállított alkotások – a felszerelt síkplasztikai és a térbeli modern plasztikák –, az élő műemlék udvar emlékeztet bennünket arra, hogy hazánk Európához tartozása régi gyökerű. Az utóbbi évszázadok is bizonyítják, hogy nagyszerű tudósaink, mérnökeink, építészeink, kiváló modern művészeink magyarként voltak európai gondolkodású nyitott emberek.

2(69)_1

Sántha Péterné Józsefvárosi alpolgármestere a helyszínen elmondta, hogy a fővárosban, a kerületben van a legtöbb egyetem, ezért az idejáró fiataloknak biztosítani kell a kulturális életet, amelyet az önkormányzat minden erejével támogat. Nagyszerű és méltóságteljes gondolat, hogy egy egyetemi közösségi teret a legnagyobb magyarról nevezzenek el. Minden ilyen jellegű kezdeményezésnél a Józsefvárosi önkormányzatnak ott a helye – fejezte be gondolatait az alpolgármester.

EmlékudvarLMS

A Széchenyi István – Európa Udvar az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának kezdeményezésére jött létre. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány a névhasználathoz hozzájárult, és a kezdeményezést támogatta abból a célból, hogy a legnagyobb magyar szellemi hagyatéka tovább éljen, amely a XXI. században is szilárd alapokat jelent.

Az eredeti ckk itt elérhetö : Széchenyi udvar